
Podzim je pro mě obdobím polévek, které si ráda dávám třeba i na snídani. Důležité ale je, aby polévka dobře a na dlouho zasytila. Měla by tedy obsahovat nějaké maso, sýr, vejce - prostě bílkovinu.
- 2h
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
hovězí maso zadní
|
600 g |
cibule
|
1 kus |
rajčata sterilovaná, krájená, drcená
|
1 kus |
zelené fazolové lusky mražené
|
150 g |
hrášek mražený
|
100 g |
kukuřice mražená
|
100 g |
kedlubna
|
1 kus |
olivový olej
|
1 lžíce |
mrkev
|
2 kusy |
Postup přípravy
-
V hrnci jsem si rozpálila olej a přidala na menší kostičky nakrájené hovězí maso. To jsem orestovala a přidala nadrobno nakrájenou cibuli. Chvilku jsme společně restovala a pak jsem přidala konzervu rajčat a doplnila vodou do požadovaného objemu (2 l). Polévku jsem osolila, opepřila, přidala bobkový list a trochu bylinek, co jsem měla doma - tymián a rozmarýn.
Polévku jsem vařila do změknutí masa, cca hodinu a půl. Ke koci vaření jsem přidala na kolečka nakrájenou mrkev a poté i mraženou zeleninu - hrášek, kukuřici a fazolky. To jsem vařila do změknutí.
Mezitím jsem si v jiném hrnci uvařila ve vroucí osolené vodě doměkka nakrájenou kedlubnu (podobně jako brambory). Poté jsem kedlubnu přidala do polévky.
Makronutrienty
33%
53%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 347 kJ | 1 346 kJ |
Kalorická hodnota | 83 kcal | 322 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,96 g
1,93 g |
23,1 g
7,48 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,596 SVJ | 2,31 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,53 g
3,31 g |
9,81 g
12,8 g |
Bílkoviny | 9,58 g | 37,1 g |
Sůl | 0,084 g | 0,325 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů