Skvělá sytá polévka, plná zeleniny a oříšků...lowcarb noky jsou měkoučké a výborné :)
- 2h
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
kuřecí paličky - spodní stehna
|
10 kusů |
mrkev
|
2 kusy |
celer
|
0,5 kusu |
petržel kořenová
|
2 kusy |
cibule
|
1 kus |
tuřín
|
200 g |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
0,5 lžičky |
kapusta růžičková
|
20 kusů |
Noky | |
vajíčka
|
1 kus |
droždí lahůdkové sušené, tebi
|
2 lžíce |
ořechy vlašské mleté
|
3 lžíce |
sůl
|
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Na polévku si pripravime hrnec s vodou,dame kureci spalicku a dame pomalu varit, mezitim si ocistime veskerou zeleninu. Az je vyvar hotovy,vytahneme maso a pridame do vyvaru zeleninku.
-
Vajicko si poradne rozkvedlame,pridame rozemlete orisky a lahudkove drozdi,sul.
Namocime si ruce a utvarujeme noky a pridame na chvilku varit do vyvaru.
Jsou úžasné a měkké :)
Makronutrienty
33%
56%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 272 kJ | 1 909 kJ |
Kalorická hodnota | 64,9 kcal | 456 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,11 g
1,15 g |
35,9 g
8,07 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,511 SVJ | 3,59 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,6 g
0,423 g |
11,3 g
2,97 g |
Bílkoviny | 8,64 g | 60,7 g |
Sůl | 0,365 g | 2,56 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů