Cuketa jako tatarák

Michaela Rau

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Cuketa jako tatarák

Při prvním pokusu jsem udělala tataráku malé množství, abych věděla, do čeho jdu. A zjistila jsem, že jestli do něčeho jdu, tak je to obchod a v něm dijonská hořčice. Bez ní je totiž tenhle recept jak ryba na suchu. Takže jestli jí doma nemáte, rozhodně doporučuji koupit, protože verze před a po rozhodně mluví pro dodržení surovin přesně tak, jak bylo psáno.

Postup přípravy

  1. Cuketu je nejlepší mít mladou, tak maximálně do 20 cm - pokud byste měli starší, vyřízněte semínka

  2. Cuketu omyjte, osušte, nahrubo nastrouhejte, prosolte a nechte 15-20 minut postát

  3. Pak cuketu vyždímejte od přebytečné vody

  4. Na oleji orestujte středně velkou cibuli - pokud nebudete mít červenou, prostě dejte žlutou, nic se neděje

  5. Když je cibule zlatavá, přidejte vyždímanou cuketu, a orestujte do měkka a odstavte

  6. Ještě do horké směsi přidejte koření, kečup a hořčici, promíchejte a nechte vystydnout - množství koření záleží na vás, ale muškátového oříšku jenom špetku, je hodně aromatický - červenou papriku dávat můžete i nemusíte

  7. Vychladlou směs ochuťte nastrouhaným česnekem - dejte podle síly a druhu česneku, přidejte sojovou omáčkou a čerstvě vymačkanou citrónovou šťávou

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte