Při prvním pokusu jsem udělala tataráku malé množství, abych věděla, do čeho jdu. A zjistila jsem, že jestli do něčeho jdu, tak je to obchod a v něm dijonská hořčice. Bez ní je totiž tenhle recept jak ryba na suchu. Takže jestli jí doma nemáte, rozhodně doporučuji koupit, protože verze před a po rozhodně mluví pro dodržení surovin přesně tak, jak bylo psáno.
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Tatarák | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
3 kusy |
3 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 g |
1 g |
1 g |
1 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 špetky |
2 špetky |
Postup přípravy
-
Cuketu je nejlepší mít mladou, tak maximálně do 20 cm - pokud byste měli starší, vyřízněte semínka
-
Cuketu omyjte, osušte, nahrubo nastrouhejte, prosolte a nechte 15-20 minut postát
-
Pak cuketu vyždímejte od přebytečné vody
-
Na oleji orestujte středně velkou cibuli - pokud nebudete mít červenou, prostě dejte žlutou, nic se neděje
-
Když je cibule zlatavá, přidejte vyždímanou cuketu, a orestujte do měkka a odstavte
-
Ještě do horké směsi přidejte koření, kečup a hořčici, promíchejte a nechte vystydnout - množství koření záleží na vás, ale muškátového oříšku jenom špetku, je hodně aromatický - červenou papriku dávat můžete i nemusíte
-
Vychladlou směs ochuťte nastrouhaným česnekem - dejte podle síly a druhu česneku, přidejte sojovou omáčkou a čerstvě vymačkanou citrónovou šťávou
Makronutrienty
48%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 255 kJ | 311 kJ |
Kalorická hodnota | 60,8 kcal | 74,4 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,93 g
1,98 g |
7,26 g
2,42 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,593 SVJ | 0,726 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,7 g
0,593 g |
4,53 g
0,726 g |
Bílkoviny | 2,61 g | 3,19 g |
Sůl | 0,243 g | 0,297 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů