Guláš z červené řepy

Fajne Jidlo

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Guláš z červené řepy

Nedávno jsme byli na rodinné oslavě a co myslíte, které jídlo se podávalo jako hlavní chod? GULÁŠ Po jeho konzumaci se většina lidí nemohla zvednou a bylo vidět, že jejich organizmus má co dělat se zpracování jídla, které měli v žaludku. Co tak vyzkoušet zdravější verzi. :)

Postup přípravy

  1. Nejdříve uvaříme fazole, které jsme den předem namočili. Vaříme je zhruba 50 minut. Poté k nim přidáme na kostky nakrájenou červenou řepu, červenou papriku, kmín. Mezitím osmažíme cibuli, kterou přihodíme ke guláši. Až budou fazole s řepou měkké, dokořeníme je pepřem, solí a přidáme k nim prolisovaný česnek.

    Guláš z červené řepy podáváme s chlebem.

  2. Zajímavosti a tipy

    Červená řepa obsahuje draslík, listovou kyselinu a vitamín C. Doporučuje se podávat k pročištění jater a ledvin. Velmi dobře působí jako antioxidant.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte