
Báječná podzimní příloha plná vitamínů...
- 45m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Příloha | |
---|---|
brambory konzumní pozdní
|
500 g |
červená řepa
|
1 kus |
mrkev
|
2 kusy |
olivový olej
|
2 lžíce |
sůl
|
1 lžička |
tymián čerstvý
|
4 snítky |
česnek stroužky
|
3 kusy |
Postup přípravy
-
Brambory, řepu i mrkev očistěte, oloupejte. Nakrájejte na menší kousky a dejte na plech vyložený pečicím papírem (doporučuji nejprve zpracovat brambory a mrkev, teprve poté přidat řepu – kvůli zabarvení).
-
V olivovém oleji rozmíchejte prolisovaný česnek a sůl. Brambory se zeleninou posypte tymiánem a polijte olejovou zálivkou. Opatrně promíchejte.
Dejte do rozehřáté trouby na 190 °C péct do změknutí (cca 30–45 minut dle velikosti kousků). Občas promíchejte. Na závěrečných 5 minut přepněte na gril a po povrchu ogrilujte. Dobrou chuť.
Makronutrienty
79%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 345 kJ | 852 kJ |
Kalorická hodnota | 82,5 kcal | 204 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
15,1 g
2,71 g |
37,3 g
6,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,51 SVJ | 3,73 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,36 g
0,339 g |
5,83 g
0,838 g |
Bílkoviny | 1,67 g | 4,13 g |
Sůl | 0,739 g | 1,82 g |