Omeleta z červené čočky

Fajne Jidlo

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Omeleta z červené čočky

Bezlepková a veganská omeleta z červené čočky obsahu velké množství proteinu a železa. Velmi dobře zasytí. a je vhodné jak pro děti tak i sportovce.

Postup přípravy

  1. Nakrájíme žampióny, cibuli a vše orestujeme v olivovém oleji na pánvi. V hrníčku smícháme čočkovou mouku s 150 ml vody. Ochutíme solí, pepřem a petrželkou. Žampióny a cibuli rozprostřepeme po pánvi a přelijeme směsí čočkové mouky s voudou. Smažíme z obou stran dozlatova.

    Mouku z červené čočky nakoupíte i v e-shopu www.fajnejidlo.eu

  2. Čočka je potravina, která obsahuje jen málo vody, což z ní činí jedinečný zdroj energie (338 kcal/100 g). Obsahuje velké množství proteinů a sacharidů a málo tuků. Čočka je výborným zdrojem železa, protože ho dodává 9 mg/100 g. Zajímavostí je, že železa má mnohem více než maso (okolo 2 mg/100 g) či vejce (1 mg/100 g). Poskytuje i velké množství jiných složek, které se podílejí na tvorbě erytrocytů (červených krvinek). Díky vysokému obsahu vlákniny podporuje peristaltiku střev.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte