Často jsou součástí takových jídel rozemleté datle. Pojďme to však zkusit i bez nich, vždyť sušeného ovoce máme na výběr více.
- 15m
- 4 kusy
- jednoduché
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
50 g |
50 g |
30 g |
30 g |
goji sušené, plody kustovnice čínské 15 g |
15 g |
10 g |
10 g |
10 g |
10 g |
10 ml |
10 ml |
25 g |
25 g |
15 g |
15 g |
Postup přípravy
-
Z namočených kešu slijte vodu a vhoďte je do mixéru. Přidejte rozinky, goji, kokos, brusinky a kokosový olej. Vše rozmixujte do lepivé struktury, jako vidíte na obrázku.
-
Tuto směs přeneste do nádobky vystlané potravinářskou fólií a lžící uhlaďte asi na 1–1,5centimetrovou "placku". Takto připravené dejte ztuhnout do ledničky nejméně na 1 hodinu.
-
Vytáhněte z lednice a ostrým nožem nařežte na požadované tvary. Pokud by se vám kraje roztřepily, prsty je uhlaďte. Rozpusťte čokoládu a lžičkou ji na tyčinky naneste. Nechte opět vychladit.
-
Před podáváním můžete obalit pečicím papírem, abyste se od čokolády neumazali. Dobrou chuť.
Poznámka
Pokud máte rádi cokoli dalšího, co by se do tyčinek hodilo, můžete přidat do mixovaného základu (mletý mák, další oříšky, chia, ...) a takto si tyčinky obměňovat. Čokoládu lze samozřejmě vynechat.
Makronutrienty
53%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 987 kJ | 816 kJ |
Kalorická hodnota | 475 kcal | 195 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
45,4 g
12,5 g |
18,6 g
5,14 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,54 SVJ | 1,86 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
30 g
14,2 g |
12,3 g
5,83 g |
Bílkoviny | 10,6 g | 4,36 g |
Sůl | 0,059 g | 0,024 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů