Nejjednodušší věci bývají ty nejlepší. To se přesně hodí i pro tento pudink z černého rybízu a lněného semínka. Když se podívám, co klasický pundink v sobě má za složení, tak si něco takového s radostí odpustím. Není v tom ani špetka dobrého, co by mohlo méme tělu prospět. Přitom vytvořit si domácí pudink, který navíc nemusíš ani vařit, je jednoduché jak facka.
- 5m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Pudink | |
---|---|
4 lžíce |
4 lžíce |
150 g |
150 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
50 ml |
50 ml |
Postup přípravy
-
Do vysoké mixovací nádoby si nasypej lněné semínko a rozmixuj jej. Přidej k němu černý rybíz, jablko pokud chceš, vodu a vše společně rozmixuj na požadovanou hustotu. Je potřeba počítat s tím, že lněné semínko ještě nabobtná a vytvoří gel. Proto jestli je konzistence moc hustá, tak přidej ještě trochu vody navíc.
-
Směr přemísti do skleniček nebo misek, ve kterých chceš pudink dozdobovat a nechej chvilku odležet v lednici. Po cca 1o minutách vyndej a dozdob domácí šlehačkou od kraviček pasených na trávě, celým rybízem nebo jiným ovocem.
Makronutrienty
62%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 469 kJ | 768 kJ |
Kalorická hodnota | 112 kcal | 184 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
15,8 g
0,995 g |
25,9 g
1,63 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,58 SVJ | 2,59 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,65 g
0,662 g |
9,27 g
1,09 g |
Bílkoviny | 3,92 g | 6,42 g |
Sůl | 0,064 g | 0,106 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů