Pudink z Černého Rybízu a Lněného Semínka

Hana Štipák

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Pudink z Černého Rybízu a Lněného Semínka

Nejjednodušší věci bývají ty nejlepší. To se přesně hodí i pro tento pudink z černého rybízu a lněného semínka. Když se podívám, co klasický pundink v sobě má za složení, tak si něco takového s radostí odpustím. Není v tom ani špetka dobrého, co by mohlo méme tělu prospět. Přitom vytvořit si domácí pudink, který navíc nemusíš ani vařit, je jednoduché jak facka.

Postup přípravy

  1. Do vysoké mixovací nádoby si nasypej lněné semínko a rozmixuj jej. Přidej k němu černý rybíz, jablko pokud chceš, vodu a vše společně rozmixuj na požadovanou hustotu. Je potřeba počítat s tím, že lněné semínko ještě nabobtná a vytvoří gel. Proto jestli je konzistence moc hustá, tak přidej ještě trochu vody navíc.

  2. Směr přemísti do skleniček nebo misek, ve kterých chceš pudink dozdobovat a nechej chvilku odležet v lednici. Po cca 1o minutách vyndej a dozdob domácí šlehačkou od kraviček pasených na trávě, celým rybízem nebo jiným ovocem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte