- 1h
- 1 kus
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
mouka pohanková hladká
|
50 g |
voda
|
50 ml |
sirup javorový
|
2 lžíce |
droždí kostka
|
7 g |
olej řepkový
|
2 lžíce |
hladká mouka žitná
|
50 g |
Náplň | |
tofu natural
|
200 g |
cukr vanilkový
|
1 kus |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžíce |
mléko rostlinné
|
100 ml |
Na posypání | |
mák mletý
|
4 lžíce |
olej řepkový
|
1 lžíce |
sirup javorový
|
2 lžíce |
Postup přípravy
-
V míse smíchejte mouky. Ve vlažné vodě rozmíchejte sirup (cukr), droždí a přidejte olej. Přendejte do misy s moukami a zpracujte v hladké těsto. Na teplém místě nechte pod utěrkou kynout asi 30 minut. Já si vždy zapnu troubu na minimum (do 50°C) a s nad otevřenými dvířky těsto nechám kynout uvnitř.
-
Mezi tím, než těsto vykyne, si připravte tofu tvaroh a makovou posypku. Tofu natural spolu s vanilkovým cukrem, citronovou šťávou a mlékem rozmixujte v hladký krém.
-
Mák rozmixujte nebo rozemelte a v misce smíchejte s olejem a sirupem (cukrem). Vykynuté těsto rozválejte a přendejte do formy vytřené olejem a vysypane moukou. Potřete tofu tvarohem, poklaďte ostružinami a posypte makovou posypkou. Pečte na 180°C asi 40 minut. Dobrou chuť!
Makronutrienty
58%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 126 kJ | 6 705 kJ |
Kalorická hodnota | 269 kcal | 1 603 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
28,8 g
7,06 g |
172 g
42 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,88 SVJ | 17,2 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,2 g
1,19 g |
90,4 g
7,1 g |
Bílkoviny | 5,92 g | 35,2 g |
Sůl | 0,096 g | 0,57 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů