Plněné papriky seitanem v rajčatové omáčce

Jogínka

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Plněné papriky seitanem  v rajčatové omáčce

Nebojte se dát místo masa do paprik seitan (rostlinná bílkovina) a ozdravit tak svůj jídelníček. Papriky strávníkům chutnaly a ani nepoznali, že nejedí maso.

Postup přípravy

  1. Nejprve uvaříme čirok. Čirok propláchneme a vaříme ve vodě v poměru 1:3 cca 40 minut. V pánvi orestujeme najemno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme nahrubo nakrájený seitan a chvilku restujeme. Osolíme, opepříme a smícháme s uvařeným čirokem (lze použít i vařenou rýži). Směsí plníme omyté a vydlabané papriky. Mně se nechtělo papriky plnit a tak jsem je rozkrojila a naplnila půlky. Papriky jsem rozložíme do pekáčku a zalijeme omáčkou.

    Nejprve uvaříme čirok. Čirok propláchneme a vaříme ve vodě v poměru 1:3 cca 40 minut. V pánvi orestujeme najemno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme nahrubo nakrájený seitan a chvilku restujeme. Osolíme, opepříme a smícháme s uvařeným čirokem (lze použít i vařenou rýži). Směsí plníme omyté a vydlabané papriky. Mně se nechtělo papriky plnit a tak jsem je rozkrojila a naplnila půlky. Papriky jsem rozložíme do pekáčku a zalijeme omáčkou.
  2. Omáčka - v hrnci orestujeme najemno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme cukr, koření, rajský protlak, chvilku restujeme. Přidáme rajčatové pyré, vývar, krátce provaříme a dochutíme.

  3. Papriky zapékáme v nezakrytém pekáčku cca 40minut při teplotě 180 stupňů. A můžeme podávat. Dobrou chuť.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte