Sťouchané brambory s raným zelím a fazolkami

Teri Zdravá výživa

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Sťouchané brambory s raným zelím a fazolkami

Postup přípravy

  1. Nejprve si uvařte fazolky. Fazolky si předem dejte přes noc namočit do studene vody. Ráno vodu slijte a vařte ve vodě nové spolu s řasou nebo bylinkami do změknutí.

  2. Brambory řádně umyjte, neloupejte. Zeli umyjte a nakrájejte na tenké nudličky. Brambory i zeli napařte na pařáčku. Zeli stačí cca 5-10 minut, brambory cca 15-20 minut.

  3. Mezi tim si připravte zálivku. V hrnečku smichejte sladidlo, ocet, sůl, kmín a nasekané čerstvé bylinky. Hotové brambory vidličkou rozšťouchejte. Vmíchejte zeli, fazolky a zálivku. Řádně promichejte, popřípadě dochuťte.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte