
Rychlý, zdravý a barevný nízkosacharidový (lowcarb)oběd či večeře...květák, zelenina...mňam:)
- 25m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
vepřové maso mleté
|
500 g |
cibule
|
1 kus |
olivový olej
|
2 lžíce |
paprika bílá
|
1 kus |
červená paprika
|
1 kus |
žlutá paprika
|
1 kus |
mrkev
|
1 kus |
paprika sladká mletá
|
1 lžička |
květák
|
1 kus |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
2 špetky |
sýr parmazánového typu, strouhaný
|
20 g |
Zelenina | |
máslo čerstvé
|
1 lžíce |
ředkvičky
|
1 svazek |
pak choi, asijské zelí
|
200 g |
česnek stroužky
|
3 kusy |
chilli sušené mleté
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Na oleji osmahnout pokrájenou cibuli, zaprášit paprikou, přidat maso, osolit, opepřit a osmahnout. Pak přidat pokrájené papriky a mrkev, chvíli spolu podusit. Nakonec přidat na hrubém struhadle nastrouhaný květák, zase podusit a pak vmíchat sýr dle libosti jak kdo má rád.
-
Na máslo vhodit ředkvičky a chvíli opékat, pak přidat Pak Choi - jednotlivé lístky zvlášť, dát trochu chilli a česneku a trošku opéct.
Dobrou chuť ????
Makronutrienty
24%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 451 kJ | 2 512 kJ |
Kalorická hodnota | 108 kcal | 600 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,26 g
1,23 g |
23,7 g
6,84 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,426 SVJ | 2,37 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,25 g
3,21 g |
45,9 g
17,9 g |
Bílkoviny | 5,21 g | 29 g |
Sůl | 0,356 g | 1,98 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů