ZELOLAZANĚ - nízkosacharidové

Sladce nesladce

Účastní se soutěže: Jíme dobře

ZELOLAZANĚ - nízkosacharidové

Těstoviny vyměníte za zelí, omáčku dle svého, bez bešamelu - a skvělý low carb (LC) oběd je tu:)

Postup přípravy

  1. Cibulku zesklovatíme, přihodíme maso, opečeme. Přihodíme nahrubo nastrouhanou mrkev. Orestujeme. Přidáme vše ostatní.

    Nechci u toho stát, tak zavřu do papiňáku a nechám na mírném ohni i dvě hodiny. Dvakrát zkontroluji, aby se nevyvařila tekutina.

  2. Hlávku zelí vložíme do mikrovlnné trouby a nastavíme na šest minut. Listy změknou a půjde s nimi krásně pracovat.

  3. Zapékací misku vyložíme listy, dáme část omáčky, nastrouháme mozarelu nebo ricotu s vejcem. Přikryjeme dalšími listy a postup opakujeme dokud nám vše nedojde, nebo nemáme plnou misku. Potřeme zakysanou smetanou. Pečeme cca 1hod 180°C.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte