
Zeleninová polévka co dům dal na zahřátí.
Ideální v tomhle počasí.
- 50m
- 8 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
cibule
|
1 kus |
vepřová kýta bez kosti
|
200 g |
hrášek mražený
|
50 g |
zelené fazolové lusky mražené
|
100 g |
červená paprika
|
1 kus |
zelenina směs mražená
|
200 g |
kedlubna
|
2 kusy |
paprika sladká mletá
|
2 lžíce |
rajský protlak
|
1 lžíce |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý
|
1 špetka |
máslo
|
2 lžíce |
majoránka sušená drhnutá
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Na másle orestujeme cibuli a maso, okořeníme, přidáme protlak a nakrájenou kedlubnu. Zalijeme vodou a vaříme.
Když už je kedlubna skoro měkká, přidáme nakrájenou papriku a zbytek zeleniny. Vaříme do měkka. Dochutíme majoránkou.
Kdo má rád pikantnější polévky, může přidat chilli papričky.
Makronutrienty
38%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 376 kJ | 436 kJ |
Kalorická hodnota | 89,8 kcal | 104 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,65 g
1,69 g |
7,72 g
1,96 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,665 SVJ | 0,772 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,06 g
10,6 g |
5,87 g
12,3 g |
Bílkoviny | 5,8 g | 6,73 g |
Sůl | 0,735 g | 0,853 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů