
Rychlé a syté lowcarb jídlo, placky můžou být fajn přílohou i k masu.
Děkujeme Věře Husákové :)
- 40m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
batáty, sladké brambory
|
300 g |
mrkev
|
1 kus |
celer
|
1 kus |
slanina anglická
|
50 g |
vajíčka
|
1 kus |
česnek stroužky
|
3 kusy |
sýr gouda
|
30 g |
droždí lahůdkové sušené, tebi
|
1 lžíce |
sůl
|
1 špetka |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
sádlo
|
1 lžička |
Ještě | |
hermelín, sýr s bílou plísní na povrchu
|
1 kus |
rajčata
|
2 kusy |
polníček
|
2 hrsti |
Postup přípravy
-
Zeleninu nastrouhám nahrubo, přidám 2 plátky nakrájené slaniny, 1 vejce, 3 stroužky česneku, hrst strouhané goudy, lžíci lahůdkového droždí, sůl, pepř, promíchám.
Zapékací misku si vymažu sádlem a nanesu slabou vrstvu směsi, peču na 180°C cca 35 minut.
Makronutrienty
52%
24%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 384 kJ | 3 012 kJ |
Kalorická hodnota | 91,8 kcal | 720 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,5 g
2,27 g |
74,5 g
17,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,95 SVJ | 7,45 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,29 g
1,22 g |
33,6 g
9,54 g |
Bílkoviny | 4,35 g | 34,1 g |
Sůl | 0,462 g | 3,63 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů