Moc dobrý a sytý lowcarb oběd.
Pokud se vám recept líbí, můžete mě sledovat i zde:
https://www.instagram.com/p/CeqMn7eLDX_/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 40m
- 4 kusy
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Zelňáky | |
---|---|
250 g |
250 g |
250 g |
250 g |
(vše co jsem potřebovala zpracovat z lednice) 350 g |
350 g |
2 kusy |
2 kusy |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 hrst |
1 hrst |
3 kusy |
3 kusy |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
vložíme mezi zelnou směs 400 g |
400 g |
Křenový dip | |
140 g |
140 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Vše, krom masa, si smícháme dohromady. Na plech s pečícím papírem uděláme placičku ze zelí, na to dáme uzené maso, a přikryjeme další vrstvou zelí. Pečeme na 180 stupňů dozlatova.
-
Vše na dip smícháme, dle vlastní chuti a síly křenu.
Makronutrienty
12%
47%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 620 kJ | 2 417 kJ |
Kalorická hodnota | 148 kcal | 578 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,06 g
1,6 g |
11,9 g
6,24 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,306 SVJ | 1,19 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,98 g
4,61 g |
38,9 g
17,9 g |
Bílkoviny | 11,6 g | 45,2 g |
Sůl | 1,55 g | 6,05 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů