
Výborná, lehce pikantní omáčka z přebytků letní zeleniny.
- 2h:30m
- 16 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
rajčata
|
1 kg |
červená paprika
|
8 kusů |
česnek
|
8 stroužků |
cibule
|
3 kusy |
cukr krystal
|
3 lžíce |
kořenicí směs kari, jemné
|
1 lžíce |
sůl
|
1 lžíce |
ocet kvasný lihový
|
100 ml |
olej
|
100 ml |
fazole bílé
|
250 g |
cuketa
|
1 kus |
Postup přípravy
-
Předem si namočíme fazole. Zatímco krájíme zeleninu, dáme fazole vařit. V receptu jsou bílé, ale můžete použít jakékoliv. Já jsem tentokrát dala směs bílých a černých.
-
Zelenina se nakrájí na kousky o velikosti cca 1cm. Přidáme uvařené fazole. Veškeré suroviny dáme do hrnce a dusíme 1 hodinu.
-
Plníme do sklenic a sterilizujeme při 80°C 20 minut.
Z jedné dávky vyjde osm středních skleniček, což je asi 16 pěkných porcí:)
Makronutrienty
52%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 447 kJ | 860 kJ |
Kalorická hodnota | 107 kcal | 206 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,6 g
2,84 g |
20,4 g
5,46 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,06 SVJ | 2,04 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,65 g
0,323 g |
12,8 g
0,621 g |
Bílkoviny | 2,95 g | 5,67 g |
Sůl | 0,431 g | 0,831 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů