Už jsem pár receptů na pizzu z květáku vyzkoušela a žádný mě moc nenadchnul. Buď byly recepty zbytečně složité a nebo mi chuťově neseděly. Nakonec jsem si vytvořila recept svůj, kde jsem spojila zkušenosti z těch předchozích.
Když jsem své mini pizzy ochutnala, byla jsem nadšená jejich chutí, takže tady máte recept. Za mě je to skvělý tip jak „propašovat“ do jídla co nejvíce zeleniny.
Nečekejte, že chutí bude květáková pizza stejná jako ta běžná. Ale její chuť vás určitě mile překvapí.
- 1h:30m
- 28 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
květák
|
1 kus |
sůl himálajská jemná
|
1 lžička |
olivový olej
|
2 lžíce |
len, lněné semínko mleté
|
20 g |
voda
|
6 lžic |
oregano, dobromysl sušená
|
1 lžička |
mouka pohanková
|
0,5 hrnku |
Navrch | |
pesto ze sušených rajčat
|
2 lžíce |
pesto zelené genovese, bazalka
|
2 lžíce |
žampiony čerstvé
|
10 kusů |
cuketa
|
1 kus |
rajčata cherry
|
20 kusů |
žlutá paprika
|
2 kusy |
cibulka jarní, sečka
|
4 kusy |
mozzarella, měkký sýr
|
1 kus |
Postup přípravy
-
Jak si tuhle dobrotu doma vykouzlit uvidíte ve videonávodu.
Makronutrienty
49%
24%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 271 kJ | 234 kJ |
Kalorická hodnota | 64,9 kcal | 55,8 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,51 g
0,982 g |
5,61 g
0,846 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,651 SVJ | 0,561 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,65 g
0,908 g |
3,14 g
0,782 g |
Bílkoviny | 3,18 g | 2,74 g |
Sůl | 2,66 g | 2,29 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů