- 25m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
1 kus |
1 kus |
170 g |
170 g |
20 g |
20 g |
1 stroužek |
1 stroužek |
10 g |
10 g |
1 lžička |
1 lžička |
200 g |
200 g |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžičky |
2 lžičky |
5 ml |
5 ml |
2 kusy |
2 kusy |
20 g |
20 g |
20 g |
20 g |
5 g |
5 g |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Dýni oloupu a nakrájím na menší kostičky. Poté vařím v osolené vodě doměkka. Sliju vodu, přidám lžičku zakysané smetany, sůl, pepř a rozmixuji. Pokud je pyré moc řídké, vrátím chvíli na sporák a nechám vodu trochu odvařit.
Na salát smíchám rajčata, cibuli, okurku a salát. Zálivku udělám z olivového oleje, vinného octu, soli a pepře.
Na pánvi si orestuji na kostičky nakrájenou slaninu (pokud je tučnější, není třeba používat jiný zdroj tuku. Pokud je libovější, můžu použít trochu sádla nebo ghí). Po chvíli přidám nakrájenou šalotku a až změkne, tak přidám očištěná játra. Společně restuji a když mám hotovo, přidám prolisovaný česnek, sušená rajčata, a lžičku rajčatového protlaku. Chvíli restuji a poté podliji trochou vody. Přiklopím pokličkou a dusím cca 10 minut. Játra musí být hotová, ale ne moc, aby neztvrdla. Poté osolím, opepřím a vmíchám lžíci zakysané smetany a nasekanou petrželku.
Makronutrienty
38%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 429 kJ | 2 503 kJ |
Kalorická hodnota | 102 kcal | 598 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,62 g
2,54 g |
44,5 g
14,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,762 SVJ | 4,45 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,92 g
1,49 g |
28,7 g
8,72 g |
Bílkoviny | 7,31 g | 42,7 g |
Sůl | 0,752 g | 4,39 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů