Krůtí nakládaná masová směs v povidlech a medu se zeleninou a rýží

Na vlně chuti

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Krůtí nakládaná masová směs v povidlech a medu se zeleninou a rýží

Včera jsme grilovali a dnes se recyklovalo. Včera jsme si debužírovali, grilovali jsme krůtí masíčko naložené v medu, švestkových povidlech, červené paprice, česneku, kmínu, soli. Podávali jsme s opečenými bramborami na tymiánu. Jelikož jsme si nacpali pupky k prasknutí a už nebylo místo, schovali jsme si naložené maso na druhý den. Naložené maso jsem orestovala na Ghí, vyndala do kastrůlku a přiklopila poklicí. Na výpeku jsem orestovala pórek, cibuli a následně již jen přidala uvařenou mrkev a hrášek v páře, vrátila zpět maso, dochutila červenou paprikou, dosolila a přimíchala vařenou rýži . Pro dospělé jsem navíc přidala do směsi Tamari a na olivovém oleji opečený pórek a sezamové semínko. Luxusní, rychlá pochoutka, která potěší velké i malé.

Postup přípravy

  1. Počet porcí: už si přesně nepamatuji kolik jsem vařila rýže, na které je konečný počet porcí závislý, ale přibližně odhadem v sypané podobě 1,5 sáčku rýže.

  2. Naložené maso jsem orestovala na Ghí, vyndala do kastrůlku a přiklopila poklicí. Na výpeku jsem orestovala pórek, cibuli a následně již jen přidala uvařenou mrkev a hrášek v páře, vrátila zpět maso, dochutila červenou paprikou, dosolila a přimíchala vařenou rýži . Pro dospělé jsem navíc přidala do směsi Tamari a na olivovém oleji opečený pórek a sezamové semínko. Luxusní, rychlá pochoutka, která potěší velké i malé.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte