- 1h:30m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
40 g |
40 g |
1 snítka |
1 snítka |
200 ml |
200 ml |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Králičí stehno osolíme, opepříme a vložíme do zapékací misky. Přidáme rozmarýn a rakytník. Mírně podlijeme vývarem.
-
Pečeme přikryté v mírně vyhřáté troubě. V průběhu pečení v případě potřeby podléváme vývarem.
-
Pečeme v mírně vyhřáté troubě, protože maso je pak šťavnatější a rakytník se nerozvaří. Jako příloha se hodí rýže.
Makronutrienty
10%
59%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 318 kJ | 1 278 kJ |
Kalorická hodnota | 76,1 kcal | 305 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,39 g
0,303 g |
5,59 g
1,22 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,139 SVJ | 0,559 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,27 g
0,971 g |
17,2 g
3,9 g |
Bílkoviny | 8,32 g | 33,4 g |
Sůl | 0,671 g | 2,69 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů