
- 4h:15m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
krůtí prsa
|
300 g |
vepřová plec bez kosti
|
200 g |
mrkev
|
3 kusy |
sůl
|
2 lžičky |
paprika sladká mletá
|
1 lžička |
kmín mletý
|
1 špetka |
cukr třtinový
|
1 lžička |
rajský protlak
|
1 lžíce |
máslo přepuštěné, ghí
|
1 lžíce |
vývar drůbeží domácí
|
200 ml |
Postup přípravy
-
Na přepuštěném másle jsem osmažila cibulku.Přidala na kostky vepřové a krůtí maso a opekla.3 velké mrkve jsem pokrájela na půlkolečka a přidala je k masu.Dále jsem dala sůl,trošku sladké papriky,mletý kmín,třtinový cukr a 1 lžíci rajského protlaku.
-
Zalila vývarem,přendala do PH a nechala 8.5 h na stupeň Low..
Makronutrienty
19%
53%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 430 kJ | 1 114 kJ |
Kalorická hodnota | 103 kcal | 266 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,6 g
1,85 g |
9,33 g
4,78 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,36 SVJ | 0,933 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,39 g
1,82 g |
13,9 g
4,7 g |
Bílkoviny | 10,3 g | 26,7 g |
Sůl | 1,49 g | 3,87 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů