Asijská kuřecí polévka s kokosovým mlékem a zeleninou

Kateřina Gallinová

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

Asijská kuřecí polévka s kokosovým mlékem a zeleninou

Je to sice “jen” polévka, ale k plnohodnotnému zdravému jídlu jí nic nechybí. Obsahuje zeleninu, maso, vývar a tuky, je plná živin, dobře stravitelná i sytivá, prostě perfektní. Končím s neskromným popisem, mrněte níže na recept.

Postup přípravy

  1. Do hrnce vložte kuřecí skelet, kuřecí prsa, řapík celeru, jednu oškrábanou mrkev, pepř, nové koření, hřebíčky a sůl a přilijte tolik vody, aby vše bylo ponořené. Obsah hrnce uveďte do varu, zakryjte ho pokličkou a výkon plotýnky stáhněte na minimum. Vařte přibližně 2,5 hodiny.

  2. Poté sceďte vývar a dejte stranou kuřecí prsa a 2 hrnky vývaru. Maso z kostry oberte a společně se zbylým vývarem a uvařenou zeleninou ho uchovejte v ledničce nebo mrazáku na jiné jídlo.

  3. Z cuket z vnějšku ořezejte asi půl centimetru tlusté plátky a nakrájejte je na kostičky, zbylé měkké cuketové středy rozmixujte se stranou daným vývarem.

  4. Poslední dvě oškrábané mrkve nakrájejte na kolečka, květák a brokolici rozdělte na růžičky, velké růžičky ještě rozkrájejte na menší díly.

  5. Vývar s rozmixovanými středy cuket uveďte do varu a postupně do něj dle potřebné doby tepelné úpravy přidávejte zeleninu, nejprve mrkev, pak květák, brokolici a nakonec kousky z vnějšků cuket a zázvor.

  6. Přilijte kokosové mléko, vložte na kousky pokrájená kuřecí prsa a, jakmile se polévka začne znovu vařit, dochuťte ji citrónovou šťávou, solí, nasekanou thajskou bazalkou a koriandrovou natí.

  7. Horkou polévku rozdělte do talířů a posypte ji kousky jarních cibulek a případně i chilli papričkou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte