Horka jsou tady a každý se chce pořádně osvěžit. Tato zmrzlina je jednoduchá a velmi chutná.
- 15m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
smetana ke šlehání, šlehačka
|
150 g |
ricotta, syrovátkový sýr
|
100 g |
med včelí
|
2 lžíce |
jahody
|
130 g |
Na ozdobu | |
jahody
|
4 kusy |
čerstvá máta
|
4 lístky |
Postup přípravy
-
Smetanu vyšlehejte do tuha. Přišlehejte k ní ricottu a med dle chuti. V mixéru rozmixujte jahody a tuto kaši přimíchejte ke smetanovému základu.
-
Vzniklou hmotou naplňte třeba silikonové košíčky na muffiny nebo jakékoli jiné vhodné nádobky. Nechejte v mrazničce zatuhnout.
-
Před podáváním vyklopte na talířek či mističku, ozdobte lístkem máty a jahodou. Dobrou chuť.
-
Poznámka
Pokud chcete přiznat kousky jahod, nemusíte je rozmixovat všechny. Stačí jich několik pokrájet na menší kousky. Nebo pokud máte i lesní jahůdky, dejte je do zmrzky celé.
Makronutrienty
42%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 655 kJ | 879 kJ |
Kalorická hodnota | 157 kcal | 210 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,6 g
3,37 g |
14,2 g
4,52 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,06 SVJ | 1,42 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,6 g
7,14 g |
15,6 g
9,58 g |
Bílkoviny | 3,08 g | 4,13 g |
Sůl | 0,068 g | 0,091 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů