
Z ne zrovna tradičních surovin, přesto ale krásně krémová.
- 45m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
avokádo
|
2 kusy |
citronová šťáva, čerstvá
|
4 lžíce |
voda
|
300 ml |
erythritol, sukrin
nebo pokud můžete med
|
4 lžičky |
Postup přípravy
-
Avokáda rozpulte, vyndejte pecky a dužninu ze slupek vydlabte lžící a rozmixujte ji s citrónovou šťávou a zvoleným sladidlem rozpuštěným ve studené vodě.
-
Avokádovou směs nalijte do zmrzlinovače a nechejte v něm za stálého míchání namrazit. Ihned podávejte nebo až několik dnů uchovejte v mrazničce.
Makronutrienty
42%
7%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 361 kJ | 707 kJ |
Kalorická hodnota | 86,2 kcal | 169 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,22 g
0,355 g |
12,2 g
0,696 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,622 SVJ | 1,22 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,52 g
1,08 g |
14,7 g
2,13 g |
Bílkoviny | 1,09 g | 2,14 g |
Sůl | 0,028 g | 0,054 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů