
Výborný lowcarb dezert na pohoštění ke kávě :)
Pokud se vám recept líbí, budu ráda za sledování a sdílení i na mém Instagramu :
https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=NGExMmI2YTkyZg==
- 30m
- 7 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
mandlová mouka
|
150 g |
máslo čerstvé
|
50 g |
vajíčka
|
1 kus |
Ganache | |
čokoláda hořká, 80 - 90%
|
100 g |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
200 ml |
Postup přípravy
-
Máslo si rozpustíme a přilijeme k mandlové mouce, přidáme vajíčko a vypracujeme kompaktní těsto. Těsto vtlačíme do formiček a pečeme na 190 dozlatova (cca 10 minut).
-
Smetanu ohřejeme (do bodu varu) a nalijeme na nakousky nalámanou čokoládu, společně rozmícháme dohladka.
Do tartaletek dáme lžičku ořechového másla a rozetřeme na spodek tartaletky. Zalijeme ganache, ozdobíme lyoovocem a mátou, necháme zatuhnout v lednici.
Makronutrienty
22%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 933 kJ | 1 533 kJ |
Kalorická hodnota | 462 kcal | 366 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
14,6 g
6,54 g |
11,5 g
5,19 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,46 SVJ | 1,15 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
42,1 g
17,7 g |
33,4 g
14 g |
Bílkoviny | 9,07 g | 7,19 g |
Sůl | 0,104 g | 0,082 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů