Zajímavá lowcarb zmrzlina, zkusíte?
Děkujeme Zdeňce Watzingerové za recept :)
- 10m
- 8 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Zmrzlina | |
---|---|
bazalka čerstvá
|
50 g |
xylitol, cukr březový
|
1 lžíce |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
200 ml |
mascarpone
|
250 g |
bílý jogurt smetanový
|
400 g |
citronová šťáva, čerstvá
|
2 lžíce |
Postup přípravy
-
50g bazalkových listů rozmixovat s trochou sladidla, v mixeru spojit 1 smetanu ke šlehání,1 mascarpone, cca 400g hustého jogurtu, šťáva z poloviny citronu....pak buď nalít do nádoby a nechat zmrazit, nebo použít zmrzlinovač.
Makronutrienty
15%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 932 kJ | 1 103 kJ |
Kalorická hodnota | 223 kcal | 264 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,32 g
2,5 g |
5,11 g
2,96 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,432 SVJ | 0,511 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
21,7 g
14,4 g |
25,7 g
17 g |
Bílkoviny | 3,15 g | 3,72 g |
Sůl | 0,081 g | 0,096 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů