Právě v sezóně  - mák.

Většina lidí si mák spojuje s tradičními makovými buchtami, ale věděli jste, že tato zázračná potravina má mnoho dalších využití a výhod, díky kterým se jí vyplatí věnovat pozornost?

Právě v sezóně - pórek

Kolik toho víte o pórku? Na tuto zeleninu můžeme v obchodech narazit takřka po celý rok, ale přesto si zaslouží ještě více pozornosti. Je totiž nejenom chuťově výborná, ale rovněž nesmírně zdravá.

Právě v sezóně - rybíz

S rybízem se nesetkáváme v obchodech tak často jako s jinými druhy ovoce, proto je oproti nim lehce opomíjený. To však nic nemění na tom, že rybíz nejenom dobře chutná, ale také nabízí řadu zdravotních výhod a dokáže v kuchyni velmi mile překvapit!

Právě v sezóně - zelený hrášek

Hrášek je malý zelený zázrak. Bez nadsázky – nejenže ho jde využít na mnoho způsobů, ale rovněž představuje poklad pro lidské zdraví. V malém obalu se tak skrývá velké množství kladů.

Právě v sezóně - angrešt

S angreštem se v české kuchyni nesetkáváme příliš často. Je to ovšem škoda, neboť ačkoliv toto ovoce nepatří k těm nejrozšířenějším, má bohaté využití i řadu zdravotních výhod, díky nimž se vyplatí si ho do jídelníčku zařadit častěji.

Právě v sezóně - celer

Ačkoliv se celer aktivně pěstuje a využívá již od doby starověku, stále v české kuchyni nepatří k tak rozšířené ingredienci, jak by si bezpochyby zasloužil.

Právě v sezóně - růžičková kapusta

Růžičková kapusta je v českých kuchyních stále méně využívaná než jiné druhy zeleniny. To by však stálo za to změnit, neboť tento druh zeleniny kromě skvělé chuti nabízí i řadu zdravotních výhod, které její konzumenti jistě ocení.

Bezobilný keto chléb PURETASTE - rozhovor se zakladatelkou Ilonou Dostálovou

Chleba je součástí každodenní stravy velkého množství lidí, ale není chleba jako chleba. Existuje i speciální bezobilný chléb. Jak a kde se peče? O tom si můžete přečíst více v tomto rozhovoru s Ilonou Dostálovou, zakladatelkou projektu PURETASTE.

Právě v sezóně - jablka

Když dojde na jablka, netřeba je zdlouhavě představovat. Toto ovoce znají a milují celé tisíce lidí. I vy jste se s ním určitě v minulosti opakovaně mnohokrát setkali. Kolik toho ovšem o jablcích a jejich takřka zázračných zdravotních účincích doopravdy víte?

Jak poznat kvalitní sójovou omáčku?

Vyrobit či zakoupit kvalitní sójovou omáčku není jednoduché. Na trhu najdete spoustu náhražek, které se skutečnou sójovou omáčkou nemají mnoho společného a lidem znesnadňují orientaci v nabídce. Naštěstí existuje několik faktorů, kterými se při výběru můžete řídit.

Právě v sezóně - houby

Houby v minulosti patřily mezi důležité potraviny, bez nichž se člověk neobešel. Houbaření navíc bylo velmi oblíbeným koníčkem, kdežto v současnosti se mu již tolik lidí nevěnuje, a s houbami se setkávají pouze na pultech obchodů, jestli vůbec. Je to o to větší škoda, neboť houby nabízejí spoustu zdravotních výhod, díky nimž se vyplatí jim věnovat pozornost.

Právě v sezóně - švestky

Švestky nepatří k ovoci, které by většina lidí označila za své nejoblíbenější. To však nic nemění na tom, že nejenom výborně chutnají, ale rovněž jsou velice zdravé. Jestli jste jim tedy doteď nepřišli na chuť, zkuste švestkám dát druhou šanci. Třeba budete příjemně překvapení.

Právě v sezóně - borůvky

Borůvky také můžeme přeneseně označit za malé kouzelné bobulky. Na první pohled se toto pojmenování může zdát přehnané, ale když se zamyslíte nad zdravotními výhodami borůvek a uvědomíte si, kolik možných využití mají, rázem pochopíte, že jsou vskutku zázračné.

Právě v sezóně - jahody

Jahody se řadí k oblíbenému ovoci spousty lidí. Nejenže jsou lahodné, šťavnaté a symbolizují příchod dlouho očekávaného léta, ale navíc jsou také velice zdravé. V malém balíčku tak nabízejí mnoho výhod!

Právě v sezóně - ředkvičky

Malá, ale šikovná. I tak by se dala charakterizovat ředkvička. Tato zdánlivě nenápadná zelenina v sobě skrývá plno zdravotních výhod a v kuchyni ji lze využít na více možných způsobů. Chcete vědět, jaké to jsou?

LOWCARB do nemocnic - rozhovor s autorem projektu Michalem Hegrem

LOWCARB do nemocnic je projekt zaměřený na všechny, kteří se i během nuceného pobytu v nemocnici chtějí stravovat zdravě a zároveň chutně. O projektu jsme si popovídali s jeho autorem Michalem Hegrem.