Zdravá pizza

Žaneta Sládková, I feel GOOD

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Zdravá pizza

Pizzu si nemusíme odepřít, ani když redukujeme váhu, stravujeme se bezlepkově nebo nízkosacharidově. Tato, z květákového těsta, nám s trochou péče tu klasickou nahradí raz dva. No, a nejlepší je, že ji můžeme různě variovat. Nuda ve zdravém jídelníčku s ní tedy rozhodně nehrozí.

Postup přípravy

  1. Květák rozmixujeme nebo nadrobno nastrouháme. Vymačkáme z něj vodu. Přidáme hrnek mandlové mouky, cca 30 gramů strouhaného eidamu a dvě vejce. Ochutíme česnekovou solí a sušeným tymiánem. Uhněteme v těsto. Vytvarujeme na pečicí papír a pečeme na 200 stupňů zhruba 10 minut.

  2. Mezi tím si uděláme rajčatovou omáčku. Na olivovém oleji podusíme nakrájenou cibulku a prolisované 3 stroužky česneku, pak přidáme krájená rajčata z plechovky (můžeme i čerstvá), pokrájenou čerstvou bazalku, sůl a pepř. Povaříme zhruba 8 minut.

  3. Tuto směs pak natřeme na upečenou placku. Doplníme o další ingredience - dle chuti. Já volila tentokrát kvalitní šunku, mozzarellu, olivy a čerstvou bazalku. Pak pečeme ještě zhruba 15 minut.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte