Gute šmak:)
- 3h:20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
300 g |
300 g |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
2 lžíce |
2 lžíce |
50 g |
50 g |
40 g |
40 g |
20 g |
20 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
2 lžíce |
2 lžíce |
200 g |
200 g |
Příloha | |
500 g |
500 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Maso naklepat, osolit, opepřit a potřít hořčicí. Na to dát šunku, sýr, okurku, papriku, smotat a spíchnout párátkem.
-
Dát zprudka zatáhnout ze všech stran na sádlo a vložit do pomaláče na cibuli, papriku, rajský protlak a trochu vývaru. Pomalit cca 3 hoďky na II.stupeň, nebo péct v troubě.
-
Rolky pak vyjmout a šťávu se zeleninou rozmixovat.
Zelí kysané, domácí, podušené na osmahlé cibuli na sádle.
Makronutrienty
21%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 413 kJ | 3 015 kJ |
Kalorická hodnota | 98,7 kcal | 721 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,46 g
2,98 g |
25,3 g
21,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,346 SVJ | 2,53 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,36 g
2,53 g |
53,7 g
18,4 g |
Bílkoviny | 5,41 g | 39,5 g |
Sůl | 0,64 g | 4,67 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů