Toskánské žampiony v sýrové omáčce

Jídelní plán

Toskánské žampiony v sýrové omáčce

Fantastický recept na žampiony v sýrové omáčce, na česneku, špenátu a másle. Hotové do půl hodiny a zaručeně vynikající.

Postup přípravy

  1. Na pánvi rozehřejeme máslo. Přidáme rajčatový protlak a utřený česnek. Zarestujeme, aby se rozvoněl a přidáme na poloviny pokrájené žampiony a cherry rajčata. Chybu neuděláme ani tehdy, pokud čerstvá rajčata a protlak nahradíte 150g sušených rajčat v oleji. Restujeme, dokud nezačnou houby měknout, cca 5 minut.

  2. Poté zalijeme smetanou, zasypeme parmazánem a okořeníme solí a pepřem. Jestli máte rádi výraznější chutě, vynikající bude přidat i špetku římského kmínu.

    Nakonec přidáme čerstvý nebo mražený listový špenát a dusíme, dokud se omáčka nezredukuje a krásně nezhoustne.

  3. Vynikající například s květákovou kaší.

    Hedvábná květáková kaše

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte