- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Omáčka | |
---|---|
žampiony čerstvé
|
300 g |
pórek
|
100 g |
cibulka jarní, sečka
|
1 kus |
vývar zeleninový domácí
|
100 ml |
sůl
|
1 špetka |
zakysaná smetana
|
2 lžíce |
petrželka, petrželová nať
|
1 hrst |
Těstoviny | |
těstoviny celozrnné bezvaječné
uvařené
|
300 g |
Postup přípravy
-
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Nasucho je osmahneme na pánvi s nepřilnavým povrchem. Často mícháme, aby se žampiony nepřichytily k pánvi. Když mají žampiony lehce nazlátlou barvu, přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku a pórek a restujeme ještě cca 5 minut.
-
Podlijeme vývarem, přidáme zakysanou smetanu a povaříme.
-
Do pánve přidáme uvařené těstoviny a nasekané bylinky, dochutíme solí a prohřejeme.
Makronutrienty
76%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 644 kJ | 2 847 kJ |
Kalorická hodnota | 154 kcal | 681 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
28,3 g
0,658 g |
125 g
2,91 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,83 SVJ | 12,5 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,54 g
7 g |
11,2 g
30,9 g |
Bílkoviny | 6,54 g | 28,9 g |
Sůl | 9,38 g | 41,4 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů