Špagetová dýně s boloňským ragú

Adéla Kábelová

Špagetová dýně s boloňským ragú

Postup přípravy

  1. Nejprve si na části oleje orestujeme nakrájenou cibulku a po chvíli přidáme nadrobno nakrájený řapíkatý celer a mrkev. Zarestujeme a přidáme mleté maso. Když je krásně dohněda přidáme konzervu rajčat, osolíme, opepříme a pod pokličkou vaříme cca 45 minut. Čím déle budeme vařit, tím lépe se chutě spojí.

    Upečení dýně trvá cca půl hodiny. Stačí ji jen rozkrojit na poloviny, potřít olivovým olejem, osolit a rozkrojenou stranou položit na pečící papír. Pečeme v troubě rozehřáté na 200 stupňů. Pak vyndáme a vidličkou vydlabeme dužinu - měla by se rozpadat do tvaru, který je podobný špagetám.

    Na závěr můžeme jídlo ozdobit bazalkou a posypat sýrem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte