SKOŘICOVÉ DONUTKY S KARMELEM - LC

Monika

SKOŘICOVÉ DONUTKY S KARMELEM - LC

Včerejší smršť zpráv s prosbou o recept na nízkosacharidové(lowcarb)skořicové donutky s karamelem mě opravdu mile překvapila:). Pekla jsem jich pořádnou dávku, ale přiznám se, že jsme doma ochutnali jen jeden :).

www.instagram.com/monikakalabovajanysova/

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny vyšleháme do hladkého těsta a nalijeme do formy na donuty. Pečeme na 180 stupňů cca 25 minut.

  2. Do hrnce dám máslo a sladidlo. Za neustálého míchání na středním stupni vařím, dokud se nezmění barva na zlatou (trvá to cca 5 minut).

  3. Poté vliju smetanu (pozor, vytvoří se pěna) a redukuji do zhoustnutí dalších cca 10 minut. Musí se neustále míchat, jinak se spálí. Pokud by byl karamel příliš hustý, naředíte smetanou.

  4. Hotové a schladlé donutky polijeme karamelem, necháme vystydnout.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte