
Mleté maso miluju, jedna z možností nízkosacharidového oběda:)
- 1h:20m
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
vepřové maso mleté
|
1 200 g |
smetana na vaření
|
1 kus |
vajíčka
|
3 kusy |
hořčice plnotučná
|
2 lžíce |
kořenící směs na mletá masa
|
1 lžíce |
sůl
|
1 lžička |
Náplň | |
mražený špenát listový, řezaný
|
500 g |
cibule
|
1 kus |
česnek stroužky
|
3 kusy |
sádlo
|
1 lžíce |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
2 špetky |
rajčata sušená v oleji
|
100 g |
Kaše | |
kedlubna
|
1 kus |
dýně máslová
|
1 kus |
máslo
|
1 lžíce |
bylinky čerstvé směs
|
1 hrst |
chilli sušené mleté
|
1 špetka |
sůl
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Do mletého masa (1,2kg vepřová plec) jsem zamíchala smetanu a nechala v ledničce do druhého dne. Pak jsem přidala 3 vejce, plnotuč.hořčici a koření, trochu soli.
-
Na pánvi jsem osmahla cibulku, česnek a na to chvíli promíchnout špenát. Většinou dávám čerstvý listový, ale ten teď neměli, tak mražený. Dochutila jsem pepřem a solí a natřela tím maso, na to suš.rajčata.
-
Smotala pomocí fólie, na kterou se to maso rozprostře, přenesla na plech, potřela ještě hořčicí. Peče se cca hodinu.
-
Jako přílohu jsem zvolila kaši z kedlubny a máslové dýně, rozmixovanou s máslem, bylinkami a chilli.
Makronutrienty
19%
31%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 702 kJ | 2 261 kJ |
Kalorická hodnota | 168 kcal | 540 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,9 g
1,41 g |
15,8 g
4,55 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,49 SVJ | 1,58 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,1 g
6,78 g |
42,3 g
21,8 g |
Bílkoviny | 8,19 g | 26,4 g |
Sůl | 0,689 g | 2,22 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů