Tak jsem zkusila konečně raw salátek. Překvapila mně chuť syrového bulguru. Vyzkoušejte.
- 1h
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
bulgur pšeničný
|
80 g |
cizrna, římský hrách
|
50 g |
rajčata cherry
|
150 g |
rukola
|
20 g |
Ume ocet
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
olivový olej panenský
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Cizrnu necháme lehce naklíčit. Bulgur namočíme pře noc. Vodu z bulguru slijeme a propláchneme. (Jen je nutné časově sladit s klíčením cizrny to trvá cca 2 dny).
-
Rajčátka rozkrájíme napolovic, rukolu na menší kousky. Všechny suroviny smícháme v misce dohromady. Případně dochuťte dle vlastních představ.
Makronutrienty
75%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 730 kJ | 2 240 kJ |
Kalorická hodnota | 174 kcal | 535 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
31,7 g
0,472 g |
97,5 g
1,45 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,18 SVJ | 9,75 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,45 g
0,409 g |
10,6 g
1,26 g |
Bílkoviny | 7,13 g | 21,9 g |
Sůl | 0,309 g | 0,948 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů