Červená čočka s rajčaty a pórkem

Fajne Jidlo

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Červená čočka s rajčaty a pórkem

Nejvíce čočky se sní v Indii, kde se pěstuje více než 50 druhů nejrůznějších barev a velikostí. Dnes si připravíme chutný pokrm z této zázračné luštěniny.

Postup přípravy

  1. Prvním krokem bude, že si nakrájíme cibuli a orestujeme ji na olivovém oleji. Na pánev přidáme čočku, půl zeleninového bujónu, vše zalijeme 300 ml vody a vaříme do měkka. Než se uvaří čočka, tak si nakrájíme rajčata na menší kousky (já použila cherry) a pórek na kolečka. K uvařené čočce přidáme rajčata a pórek, které na chvilku společně povaříme (2 min). Nyní můžeme podávat. Přeji chutný den :)

  2. Čočka pomáhá při odtučňovacích kúrách. Je vhodná při chudokrevnosti a při problémech se zvýšeným cholesterolem. Reguluje funkci střev a je skvělou prevencí proti zácpě. Je ideální potravinou pro nemocné cukrovkou, protože snižuje obsah cukru v krvi.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte