Plněné papriky se zeleninovou omáčkou a květákovou "rýží" - LC

Laduš

Plněné papriky se zeleninovou omáčkou a květákovou "rýží" - LC

Plněné papriky s rajskou omáčkou a knedlíkem bylo vždy moje zamilované jídlo. Jenomže knedlík jsem měla nedávno a chtěla jsem zužitkovat květák. A k tomu se mi klasická rajská omáčka nějak nehodila. Proto jsem připravila omáčku zeleninovou a skvěle jsem si pochutnala. :)

Postup přípravy

  1. Cibuli jsem nakrájela nadrobno a usmažila na pánvi na másle. Papriky jsem zbavila jadřinců a očistila je. V míse jsem smíchala maso s cibulí, prolisovaným česnekem a všemi ostatními ingrediencemi a důkladně jsem vše rukou propracovala. Potom jsem papriky položila na plech s pečícím papírem, který jsem lehce potřela olejem a upekla v troubě, cca 50 minut. V půli pečení jsem je otočila. Nemusíte ale dávat pečící papír, běžně se podlévají vodou, ale já mám starou plynovou troubu a když to podliju vodou, tak se mi to skoro vždycky ke konci trochu připálí. Proto jsem je dnes zkusila dát na ten pečící papír a bylo to perfektní.

  2. Nakrájenou cibuli jsem osmahla na oleji. Pak jsem přidala nastrouhanou mrkev a opět trochu osmahla. Dále jsem přidala papriku nakrájenou na malé kousky a rajčata. Osolila jsem, opepřila, přidala bylinky (stonky z tymiánu nedávejte, jsou tvrdé, takže lístky stáhněte) a ještě trochu vody, cca 2 dcl. Vařila jsem cca 20 minut.

  3. Pak jsem kastrol odstavila z ohně a tyčovým mixérem jsem vše promixovala. Dá se říct, že je to vlastně rozmixované zeleninové ragú. Něco mezi pyré a omáčkou. Kdo by to nechtěl tak husté, tak dá té vody více, aby to bylo víc jako omáčka.

    Tohle množství je tak na dvě vydatné porce.

  4. Květák jsem nahrubo nastrouhala. Ve větší pánvi jsem rozehřála lžíci másla, přidala květák, osolila a poprášila směsí sušených bylinek do polévky. Cca 5 minut jsem květák restovala a pak jsem přidala trochu vody a ještě vařila, dokud se voda zcela nevydusila, cca 8 minut +-.

  5. Kdo si nepotrpí na omáčky tohoto typu, tak se k paprikám skvěle hodí jako příloha např. vařená kedlubna s nakrájenou čerstvou zeleninou. A tu kedlubnu můžete polít výpekem z paprik.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte