Místo těsta se v této nízkosacharidové variantě pizzy používá mleté krůtí maso s vejci, samo o sobě není nijak chuťově výrazné, jako základ se proto skvěle hodí. K tomu dejte navrch něco zeleniny a zdravé jídlo máte na světě.
- 1h
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Masový základ ("těsto") | |
---|---|
500 g |
500 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 stroužek |
1 stroužek |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžíce |
2 lžíce |
Rajčatová omáčka | |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 kus |
1 kus |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 lžíce |
2 lžíce |
Obložení pizzy | |
1 kus |
1 kus |
0,25 kusu |
0,25 kusu |
0,25 kusu |
0,25 kusu |
1 hrst |
1 hrst |
125 g |
125 g |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
V malém kastrolku smíchejte rajčatovou passatu, prolisovaný česnek, oregano a sůl, uveďte rychle do varu, stáhněte výkon plotýnky na minimum a omáčku vařte přibližně 15 minut. Nakonec vmíchejte olivový olej.
-
Krůtí prsa rozemelte ve mlýnku na maso nebo je postupně najemno nasekejte v sekacím nástavci ponorného mixéru a poté je promíchejte s vejci, solí, prolisovaným česnekem, oreganem a pepřem. Pečící plech vyložte pečícím papírem, potřete ho olivovým olejem a pomocí prstů na něj v tenké vrstvě rozprostřete masovou směs. Plech vložte do co nejrozpálenější trouby a masovou placku pečte přibližně 10 minut, až nebude syrová.
-
Pečením ztuhlé maso potřete rajčatovou omáčkou, poklaďte cibulí, paprikami, lístky bazalky, plátky okapané mozzarelly a silnějšími hoblinami parmezánu a plech vložte zpět do trouby. Pečte dalších 10 až 15 minut, dokud se sýry neroztečou a nezačnou místy lehce hnědnout. Hotovou meatzu rozkrájejte na dílky a ihned podávejte.
Makronutrienty
21%
44%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 765 kJ | 3 232 kJ |
Kalorická hodnota | 183 kcal | 772 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,68 g
0,443 g |
28,2 g
1,87 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,668 SVJ | 2,82 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,2 g
2,99 g |
47,4 g
12,6 g |
Bílkoviny | 14,3 g | 60,4 g |
Sůl | 1,04 g | 4,4 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů