Pizza z krůtího masa (meatza) s cibulí a paprikami

Kateřina Gallinová

Pizza z krůtího masa (meatza) s cibulí a paprikami

Místo těsta se v této nízkosacharidové variantě pizzy používá mleté krůtí maso s vejci, samo o sobě není nijak chuťově výrazné, jako základ se proto skvěle hodí. K tomu dejte navrch něco zeleniny a zdravé jídlo máte na světě.

Postup přípravy

  1. V malém kastrolku smíchejte rajčatovou passatu, prolisovaný česnek, oregano a sůl, uveďte rychle do varu, stáhněte výkon plotýnky na minimum a omáčku vařte přibližně 15 minut. Nakonec vmíchejte olivový olej.

  2. Krůtí prsa rozemelte ve mlýnku na maso nebo je postupně najemno nasekejte v sekacím nástavci ponorného mixéru a poté je promíchejte s vejci, solí, prolisovaným česnekem, oreganem a pepřem. Pečící plech vyložte pečícím papírem, potřete ho olivovým olejem a pomocí prstů na něj v tenké vrstvě rozprostřete masovou směs. Plech vložte do co nejrozpálenější trouby a masovou placku pečte přibližně 10 minut, až nebude syrová.

  3. Pečením ztuhlé maso potřete rajčatovou omáčkou, poklaďte cibulí, paprikami, lístky bazalky, plátky okapané mozzarelly a silnějšími hoblinami parmezánu a plech vložte zpět do trouby. Pečte dalších 10 až 15 minut, dokud se sýry neroztečou a nezačnou místy lehce hnědnout. Hotovou meatzu rozkrájejte na dílky a ihned podávejte.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte