Rychlovka - zdravé lowcarb jídlo, které milují i děti.
Děkujeme za krásný recept Lucce Valchové :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
květák
udělat si z něj "rýži" posekáním či strouháním
|
400 g |
slanina
na kostičky
|
125 g |
rajčata sušená
|
100 g |
cibule
|
1 kus |
česnek stroužky
|
2 kusy |
pažitka nať čerstvá
|
20 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný
|
50 g |
smetana na vaření
|
100 g |
kokosový olej
|
3 lžíce |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Paralelně si ve větší pánvi připravíme rýží a v menší pánvi zbylé suroviny a pak vše spojíme.
-
Rozehřejeme pánve a do větší pánve dáme 2 PL koko oleje a do menší pánve 1 PL koko oleje.
Do větší pánve dáme květákovou rýži, lehce ji osolíme a na mírnějším plameni pozvolna restujeme.
-
Až rýže začne hezky zlátnout, přidáme část pažitky a několik PL smetany, za stálého promíchávání necháme smetanu skoro vstřebat. Postup párkrát zopakujeme, než dosáhneme požadované krémové konzistence.
-
V menší pánvi restujeme cibulku do zesklovatění, poté přidáme slaninu a rajčata, prolisovaný česnek, lehce opepříme a restujeme vše spolu do doby než máme orestovanou slaninu.
-
Na závěr směs s rajčaty vmícháme do krémové rýže, zasypeme parmazánem a finálně poctivě spolu promícháme :)
Makronutrienty
29%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 914 kJ | 4 193 kJ |
Kalorická hodnota | 218 kcal | 1 002 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,39 g
5,88 g |
43,1 g
27 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,939 SVJ | 4,31 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,6 g
8,99 g |
85,3 g
41,2 g |
Bílkoviny | 4,83 g | 22,2 g |
Sůl | 2,98 g | 13,7 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů