Nízkosacharidový (low carb) oběd skvělý a rychlý, no prostě panenka, ta nemůže být špatná:)
- 15m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
vepřová panenka
|
400 g |
olivový olej
|
100 ml |
rozmarýn
|
3 snítky |
sůl
|
1 lžička |
Omáčka | |
sýr s modrou plísní, niva
|
80 g |
mléko plnotučné, selské
|
100 ml |
česnek stroužky
|
2 kusy |
Cudle | |
cuketa
|
1 kus |
sůl
|
1 špetka |
máslo přepuštěné, ghí
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Panenku si nakrájíme na silnější plátky, kotníky lehounce naklepneme a vrstvíme do sklenice, vždy zakápneme olejem, přidáme čerstvý rozmarýn.
Já měla olej domácí bazalkový, vy dejte kvalitní jaký máte.
Necháme v lednici uležet, já měla naloženou panenku 2 dny.
-
Na pánev dáme olej ze sklenice, plátky masa osolíme a restujeme z každé strany tak 4 minuty. Přiklopíme a dáme pánev stranou.
-
Mezitím si v kastůlku ve vařícím mléce rozpustíme nadrobenou nivu, přidáme prolisovaný česnek a odstavíme.
-
Cuketu naškrábeme na nudličky, orestujeme na ghí pár minut, osolíme.
-
Servírujeme plátky panenky přelité omáčkou, cudle a čerstvou zeleninu dle chuti.
Makronutrienty
8%
38%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 788 kJ | 4 101 kJ |
Kalorická hodnota | 188 kcal | 980 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,36 g
0,096 g |
12,3 g
0,503 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,236 SVJ | 1,23 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,4 g
4,2 g |
80,2 g
21,9 g |
Bílkoviny | 11,1 g | 57,7 g |
Sůl | 1,02 g | 5,31 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů