Nadýchaná omeleta s banánem a mangem pečená v troubě

Kateřina Gallinová

Nadýchaná omeleta s banánem a mangem pečená v troubě

Omeleta sama o sobě obsahuje pouze vejce a opečená je na ghí. Výběr ovoce je na vás, pokud místo banánu a manga zvolíte třeba hrušky, jablka a nebo švestky se skořicí, sacharidů bude v jídle ještě méně. Parádní je ale i v low carb verzi s borůvkami.

Postup přípravy

  1. Na plotýnku dejte nasucho rozehřívat pánev z litiny nebo uhlíkaté oceli (pozor na ucha, která nesmí do trouby, taková pánev se pro přípravu této omelety nehodí).

  2. Oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte na pevný sníh, který se udrží ve tvaru špiček.

  3. Žloutky vyšlehejte do pěny. Do vyšlehaných žloutků opatrně rovnoměrně vmíchejte bílkový sníh, snažte se, aby co nejméně klesl.

  4. Na rozpálené pánvi nechejte rozpustit ghí a poté na ni opatrně rozetřete našlehané vaječné těsto. Na těsto poklaďte na plátky pokrájené ovoce a pánev přesuňte do trouby rozehřáté na 180 °C.

  5. Omeletu nechejte v troubě nabýt na objemu a opéct z horní strany do zlatohněda. Měla by být hotova za 30 až 40 minut. Poté ji vyndejte z trouby a ihned podávejte. Po vytažení trochu klesne, přesto ale zůstane nadýchaná.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte