Losos s květákovou kaší a česnekovou cuketou

Losos s květákovou kaší a česnekovou cuketou

Rychlé a hodnotné lowcarb jídlo, v čase cuket velmi vítané zpestření přílohy.

Děkujeme Jozefu Kabátovi za skvělý recept :)

Postup přípravy

  1. Filet jsem pokapal citrónem a nechal 15 minut ležet, osolil, opepřil a osmažil na ghí.

  2. Květák jsem uvařil na páře. Rozmixoval se smetanou, máslem, kurkumou a dosolil podle potřeby. Když se květák vaří ve vodě, možná bych vymačkal přebytečnou vodu přes utěrku. V páře to bylo ok. Smetanu přidávat po troškách, aby kaše nebyla moc řídká. 4 porce.

  3. Cuketu jsem nakrájel na kolečka (0,5 cm) a dal na vymazaný plech. Osolil a nechal vyplakat 15 minut, vodu jsem očistil papírovou utěrkou. Do olivového oleje jsem rozmačkal česnek, potřel cuketu a pekl v rozpálené troubě na 200 °C do lehkého zezlátnutí.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte