Rychlé a hodnotné lowcarb jídlo, v čase cuket velmi vítané zpestření přílohy.
Děkujeme Jozefu Kabátovi za skvělý recept :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Losos | |
---|---|
losos filet
|
800 g |
máslo přepuštěné, ghí
|
1 lžíce |
sůl
|
2 špetky |
pepř černý mletý
|
2 špetky |
citrón
|
0,5 kusu |
Kaše | |
květák
|
1 kus |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
100 g |
máslo čerstvé
|
1 lžička |
kurkuma mletá
|
1 lžička |
sůl
|
1 lžička |
Cuketa | |
cuketa
|
2 kusy |
olivový olej
|
1 lžíce |
česnek stroužky
|
5 kusů |
sůl
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Filet jsem pokapal citrónem a nechal 15 minut ležet, osolil, opepřil a osmažil na ghí.
-
Květák jsem uvařil na páře. Rozmixoval se smetanou, máslem, kurkumou a dosolil podle potřeby. Když se květák vaří ve vodě, možná bych vymačkal přebytečnou vodu přes utěrku. V páře to bylo ok. Smetanu přidávat po troškách, aby kaše nebyla moc řídká. 4 porce.
-
Cuketu jsem nakrájel na kolečka (0,5 cm) a dal na vymazaný plech. Osolil a nechal vyplakat 15 minut, vodu jsem očistil papírovou utěrkou. Do olivového oleje jsem rozmačkal česnek, potřel cuketu a pekl v rozpálené troubě na 200 °C do lehkého zezlátnutí.
Makronutrienty
20%
54%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 323 kJ | 4 020 kJ |
Kalorická hodnota | 77,1 kcal | 961 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,01 g
0,81 g |
37,5 g
10,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,301 SVJ | 3,75 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,87 g
1,56 g |
48,2 g
19,5 g |
Bílkoviny | 8,12 g | 101 g |
Sůl | 0,633 g | 7,89 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů