
Lehký, jarní salát s ředkvičkami a vajíčky. Je vhodný pro LC stravování.
- 55m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
vejce slepičí střední, m
|
4 kusy |
cuketa
|
2 kusy |
bílý jogurt řeckého typu
|
100 g |
hořčice plnotučná
|
40 g |
citronová šťáva, čerstvá
|
2 lžičky |
ředkvičky
|
12 kusů |
sýr eidam 30%
|
100 g |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
sůl
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Cuketu rozkrájíme na cca centimetrové krychličky, osolíme a s trochou vody prohřejeme na pánvi. Necháme zchladnout. Cuketu můžeme vyměnit za (300g) uvařený květák, kedlubnu nebo muškátovou dýni.
Vejce uvaříme, necháme zchladnout. Oloupaná vajíčka, sýr i ředkvičky nakrájíme na kostičky.
Vymícháme zálivku - jogurt, sůl, pepř, citronovou šťávu.
Veškeré suroviny smícháme, ochutnáme a případně dochutíme. Necháme alespoň hodinu odležet v chladničce.
Makronutrienty
23%
51%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 290 kJ | 1 875 kJ |
Kalorická hodnota | 69,2 kcal | 448 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,06 g
0,995 g |
19,8 g
6,44 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,306 SVJ | 1,98 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,61 g
2,16 g |
23,4 g
14 g |
Bílkoviny | 6,85 g | 44,3 g |
Sůl | 0,749 g | 4,84 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů