- 1h
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Maso | |
|---|---|
|
1 kus |
1 kus |
|
0,2 lžičky |
0,2 lžičky |
|
1 kus |
1 kus |
|
0,1 kusu |
0,1 kusu |
|
1 lžička |
1 lžička |
| Marináda | |
|
4 lžíce |
4 lžíce |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
0,2 lžičky |
0,2 lžičky |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Stehno osolíme, pokmínujeme a mašlovačkou potřeme marinádou.
V marinádě obalíme květák a mrkev.
Do zapékací mísy vložíme stehno a pečeme na 190 st. Před dokončením vložíme marinovanou zeleninu , kousek másla a pečeme 10-15 minut.
Podáváme s čerstvou zeleninou.
Makronutrienty
15%
40%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 649 kJ | 2 809 kJ |
| Kalorická hodnota | 155 kcal | 671 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
3,92 g
1,49 g |
16,9 g
6,46 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,392 SVJ | 1,69 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,4 g
2,23 g |
49,2 g
9,65 g |
| Bílkoviny | 10,1 g | 43,6 g |
| Sůl | 1,65 g | 7,15 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













