
Jednoduché, ale chutné a barevné jídlo. Brambory můžete ve slupce uvařit už den předem a vychladit přes noc v lednici. Tím v nich vznikne rezistentní škrob, který má lepší vliv na hladinu cukru v krvi. Do receptu je pak použijete až další den.
- 40m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
kuřecí stehenní řízek
|
300 g |
olivový olej
|
1 lžíce |
cuketa
|
150 g |
žlutá paprika
|
150 g |
červená paprika
|
150 g |
cibule červená
|
1 kus |
česnek
|
1 stroužek |
olivy černé kalamata (kalamon)
|
10 kusů |
oregano, dobromysl sušená
|
1 špetka |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
sůl
|
1 špetka |
brambory konzumní pozdní
|
350 g |
bazalka čerstvá
|
6 lístků |
Postup přípravy
-
Brambory si uvaříme ve slupce. Neměli by být úplně rozvařené. Podle velikosti to trvá cca 8-10 minut. Použila jsem spíše menší brambory.
Mezitím si nakrájíme na větší kostičky cuketu a papriky, cibuli na proužky a brambory a česnek na plátky. Vše dáme na pečící papír přidáme olivy a maso v celku a okořeníme. Lze dle libosti, já dala sušené oregano, sůl, pepř a přidala jsem olivový olej. Vše dobře promícháme, rozprostřeme a dáme péct do trouby na cca 25 minut.
Po vyndání ozdobíme lístky bazalky.
Makronutrienty
45%
32%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 374 kJ | 2 291 kJ |
Kalorická hodnota | 89,3 kcal | 547 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,11 g
0,433 g |
49,7 g
2,66 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,811 SVJ | 4,97 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,28 g
0,852 g |
26,2 g
5,22 g |
Bílkoviny | 5,73 g | 35,1 g |
Sůl | 0,251 g | 1,54 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů