
Tapiokový pudink je veliká dobrota. A v sezoně jahod by byla škoda tyto dvě lahůdky nespojit.
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Puding | |
---|---|
30 g |
30 g |
100 ml |
100 ml |
100 ml |
100 ml |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
Omáčka | |
100 g |
100 g |
6 lístků |
6 lístků |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Den předem si namočím tapiocové perly do 100 ml vody (vychází to v poměru 1:3 - perly:voda). Do 100 ml mléka zamíchám lžičku kokosu a nechám přes noc v ledničce. Pokud by někdo nechtěl použít kravské mléko, může si kokos namočit ve 100 ml vody.
-
Druhý den rozmixuji mléko s kokosem a tuto směs vliju k tapioce. Přivedu k varu a za stálého míchání uvařím pudink. Nakonec osladím medem dle chuti. Hotový pudink přeliji do skleniček a nechám vychladnout.
-
Jahody nakrájím na kousky, dám do rendlíčku, přimíchám nadrobno pokrájené lístky bazalky a balzamiko. Ohřeji, a jakmile se jahody začnou rozvářet, osladím troškou medu.
-
Tuto omáčku poté naliji na vychladlou tapiocu a nechám vychladnout. Zdobím lístkem bazalky. Dobrou chuť.
Makronutrienty
80%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 405 kJ | 717 kJ |
Kalorická hodnota | 96,8 kcal | 171 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
17,5 g
3,46 g |
31,1 g
6,13 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,75 SVJ | 3,11 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,16 g
1,16 g |
3,82 g
2,05 g |
Bílkoviny | 2,2 g | 3,9 g |
Sůl | 0,064 g | 0,114 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů