Jahodovo-rebarborová přesnídávka s jogurtem a praženými vločkami
Účastní se soutěže: Chutné svačinky
Léto, jahody, rebarbora, láska. Už jste takovéto ingredience zkoušeli zpracovat do přesnídávky? Nenechte se zmást, přesnídávky nejsou pouze pro ty nejmenší. Tato zdravá ovocná svačinka s jogurtem vyladěná k dokonalosti charakteristickou chutí rebarbory nemá s chuťově nevýraznou kašičkou z obchodu, kterou jste si možná představili,nic společného! Je plná vůní, má krásně sytou červenou barvu a vychlazená v kombinaci s jogurtem, čerstvým ovocem a vločkami chutná božsky.
- 20m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
300 g |
300 g |
200 g |
200 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 dl |
1 dl |
250 g |
250 g |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Rebarboru si oloupeme a pokrájíme na malé kousky, přidáme jahody a vložíme do hrnce.Přidáme cukr, vodu a vše pomalu vaříme 10-15 minut dokud ovoce nezměkne. Směs rozmixujeme ponorným mixérem do konzistence jemné přesnídávky a necháme vystydnout. Nejprve do pokojové teploty a poté vložíme do lednice. Přesnídávku rozdělíme do skleniček, přidáme navrch jogurt (můžeme ho přisladit) ,pražené vločky a ozdobíme jahodami mátou a rebarborou.
-
Ovesné vločky stačí krátce opražit na suché pánvičce, vynikne tak jejich oříšková chuť.
Přesnídávku podávejte vychlazenou.
Makronutrienty
75%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 222 kJ | 766 kJ |
Kalorická hodnota | 53,1 kcal | 183 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,28 g
7,07 g |
32 g
24,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,928 SVJ | 3,2 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,28 g
0,674 g |
4,43 g
2,32 g |
Bílkoviny | 1,89 g | 6,51 g |
Sůl | 0,059 g | 0,202 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů