
Skvělý nízkosacharidový oběd...uvařila Yorika Natura, čímž jí moc děkujeme!
- 3h
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
kančí maso na guláš
|
1 kg |
slanina anglická
|
100 g |
cibule
|
0,5 kg |
mrkev
|
250 g |
petržel kořenová
|
100 g |
celer
|
150 g |
česnek stroužky
|
3 kusy |
sůl
|
2 lžičky |
pepř černý mletý
|
1 lžička |
kmín celý
|
1 lžička |
kořenicí směs divoké koření, na zvěřinu
|
1 lžíce |
víno červené jakostní
|
500 ml |
Pyré | |
mrkev
|
600 g |
celer
|
400 g |
sůl
|
1 lžička |
máslo čerstvé
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Na sádle orestujeme cibuli a slaninu, pak přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu a dále restujeme. Na vedlejší pánvi opečeme kančí maso na sádle a opečené přidáme k zeleninovému základu i s výpekem.
-
Přidáme sůl, pepř, bylinky dle chuti a preferencí, podlijeme suchým červeným vínem a pomalu dusíme do změknutí, cca 2-3 hoďky.
-
Mrkev a celer nakrájíme na kostky a vaříme v osolené vodě do měkka. Slijeme, přidáme máslo a rozmixujeme na kaši. Dobrou chuť
Makronutrienty
39%
45%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 394 kJ | 2 398 kJ |
Kalorická hodnota | 94,3 kcal | 573 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,98 g
2,09 g |
42,5 g
12,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,7 SVJ | 4,25 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,84 g
1,13 g |
17,3 g
6,86 g |
Bílkoviny | 8,2 g | 49,8 g |
Sůl | 0,71 g | 4,32 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů