
Skvělý nízkosacharidový oběd...uvařila Yorika Natura, čímž jí moc děkujeme!
- 3h
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
kančí maso na guláš
|
1 kg |
slanina anglická
|
100 g |
cibule
|
0,5 kg |
mrkev
|
250 g |
petržel kořenová
|
100 g |
celer
|
150 g |
česnek stroužky
|
3 kusy |
sůl
|
2 lžičky |
pepř černý mletý
|
1 lžička |
kmín celý
|
1 lžička |
kořenicí směs divoké koření, na zvěřinu
|
1 lžíce |
víno červené jakostní
|
500 ml |
Pyré | |
mrkev
|
600 g |
celer
|
400 g |
sůl
|
1 lžička |
máslo čerstvé
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Na sádle orestujeme cibuli a slaninu, pak přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu a dále restujeme. Na vedlejší pánvi opečeme kančí maso na sádle a opečené přidáme k zeleninovému základu i s výpekem.
-
Přidáme sůl, pepř, bylinky dle chuti a preferencí, podlijeme suchým červeným vínem a pomalu dusíme do změknutí, cca 2-3 hoďky.
-
Mrkev a celer nakrájíme na kostky a vaříme v osolené vodě do měkka. Slijeme, přidáme máslo a rozmixujeme na kaši. Dobrou chuť
Makronutrienty
38%
46%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 329 kJ | 2 001 kJ |
Kalorická hodnota | 78,7 kcal | 478 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,76 g
1,96 g |
35 g
11,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,576 SVJ | 3,5 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,36 g
0,946 g |
14,3 g
5,75 g |
Bílkoviny | 7,02 g | 42,7 g |
Sůl | 0,665 g | 4,05 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů