Kančí guláš na červeném víně

Jídelní plán

Kančí guláš na červeném víně

Vynikající, podzimní guláš ze zvěřiny plný chutí. Tenhle recept je trošku netradiční, o to je ale lepší. Podávat můžete s kaší z pečeného celeru nebo knedlíkem.

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kostky. Postupně po dávkách zprudka opečeme na sádle - pokud dáte masa víc, nezatáhne se tak hezky a navíc opečené maso dá guláši daleko lepší chuť.

  2. Slaninu pokrájejte na kostičky a na pánvi podlijte dvěma lžícemi studené vody. Jak budete opékat, voda se vypaří a slaninka si pustí vlastní tuk. Přidejte nakrájenou cibulku, osolte a opečte do růžova. Nakonec přihodníme na pánev nakrájenou zeleninu, okořeníme a zarestujeme. Zelenina i cibule by měly hnědnout, nesmí se ale připálit. Zalijeme vínem. Pokud máte rádi guláš výrazný, plný chuti, tady přísahám na přidání pořádné lžíce nebo dvou dobrých domácích povidel bez přidaného cukru. S gulášem to udělá doslova divy. Zredukujeme víno, až se skoro vyvaří.

  3. Do hrnce přidáme maso, zasypeme paprikou, promícháme a zalijeme vývarem nebo vroucí vodou tak, aby bylo maso zalité, ale vody nebylo zbytečně mnoho. Guláš zakryjte poklicí, stáhněte na minimální teplotu a nechte hodinku a půl probublávat. Hlídejte, pokud bude potřeba, dolijte trochu další tekutiny. Pokud budete chtít guláš zahustit, odeberte trochu zeleniny a rozmixujte ji mixérem anebo propasírujte.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte